رنگ صنعتی چیست؟
در یک تعریف فنی میتوان گفت رنگ صنعتی محصولی است که بهصورت مایع، خمیر و یا پودر ارائه میشود و با یک فرآیند مناسب بر روی سطوح اعمال میشود و پس از طی مراحل پخت به یک فیلم چسبنده جامد پلاستیکی و محافظ تبدیل میشود. رنگ های صنعتی از مواد و اجزای مختلف، از لولههای زیربنایی تا ماشینآلات، کف و سطوح را مقاومت بخشیده و محافظت میکند. این روکشها را میتوان با روشهای مختلف از اسپری کردن تا غوطهور کردن بر سطوح موردنظر اعمال کرد.
روکشهای صنعتی علاوه بر محافظت قطعات و سطوح زیرین خود در برابر خوردگی میتوانند:
- از قطعات دربرابر سایش سنگین، آسیب ناشی از ضربه فیزیکی، گرمای شدید و رطوبت محافظت کنند.
- سطوحی بدون لغزش و یا نچسب بر روی کف، دستهها و سطوح ماشینکاری ایجاد کنند.
- چربی و خاک آلودگی را با ایجاد سطوحی متراکم، دفع کنند.
دسته بندی کلی رنگ های صنعتی
در یک نگاه کلی رنگ های صنعتی در دو نوع پودری و مایع وجود دارند. برای روشنشدن ویژگی و تفاوتهای این دو رنگ به بیان مزایا و معایب رنگ های صنعتی مایع و پودری بسنده میکنیم و در ادامه بحث به دلیل پرکاربرد بودن رنگ مایع به بیان انواع و اقسام آن میپردازیم.
رنگ صنعتی پودری
رنگ های پودری به عنوان یکی از زیرمجموعه های انواع رنگ صنعتی، یک رنگ الکترواستاتیک یا کوره ای به شمار میروند. این رنگ ها همانطور که نامشان پیداست حالت جامد و پودری دارند.
رنگ صنعتی مایع
رنگ های مایع صنعتی همانطور که نامشان هم پیداست حالت مایع دارند و این موضوع باعث میشود طیف گسترده تری از انواع رنگ را هم در بر بگیرند.
کاربردهای رنگ صنعتی
از این رنگ در سطوح مختلفی چون آسفالت، سرامیک، بتن، پارچه و الیاف، فایبرگلاس، شیشه، فلز، کاغذ و مقوا، پلاستیک، چوب میتوان استفاده کرد. همچنین به واسطهی ویژگی های خاصی که این رنگ دارد در صنایع مختلفی به کار گرفته میشود که شامل موارد زیر میگردد؛
- خودروسازی
- کشتی سازی
- هواپیما سازی
- قطعات الکترونیکی
- وسایل خانه و آشپزخانه
برای دریافت طرح به روز و جدید بطور کامل شامل بخش های بازار، فنی و مالی همراه با نرم افزار کامفار با ما تماس بگیرید.